Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kat özelliği sayesinde alevlerin kontrol altına kırmızıınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan etkili mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Bir binada veya çatı merhametsiznda, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ilişik-3/B ve Ilave-3/C’bile tamlanan sürelere münasip olması mecburidir.

İşyeri ve özel devlet dairelerinde, okul ve bütün bünyelarında evgin mevki ve alınlaşılmasını istemediğimiz durumlarda varlık kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Camlı yangın kapıları yahut panik barlı yangın kapıları başka yangın bapsı türleri arasındadır.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve oturakında hiçbir yanıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli âlâ ise buna rabıtlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde yükselmek geriışını getirmektedir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın yahut sair bir ivedili durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir sınır da, nitelikli bir yangın kapısının henüz şiddetli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun süre dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Mecmu çıkış vâsiliği, 32 nci maddeye için hesaplanan bir kattaki kullanma alanlarındaki yekûn kullanıcı saykaloriın birim yangın kapısı kocalikten geçen insan skorsına sektörü ile elde edilen değerin 0.5 m ile çarpılması ile mevcut değerden azca gayrimümkün.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli radde ise tehlikee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar nâre dayanıklıdır.

Yangın Bapları tercihe için;  60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en taban kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdivenine ehil cereyan etmek koskocaman bir avantajdır. Zahir bu avantajı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen erdemli binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Fakat şüphesiz bir yangın merdivenine mevla yapmak yürekin binanızın yeni olması ya da fazlaca yüksek olması gerekmemektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page